Ginecolog – Cand trebuie sa mergi

Când trebui să mergi la ginecolog

cand trebuie sa mergi la ginecolog

Când trebui să mergi la ginecolog? Nimănui nu îi place să meargă la medicul ginecolog. Tot procesul este neplăcut. Așteptatul în fața cabinetului. Dezbrăcatul din spatele paravanului. Consultația în sine și apoi întrebările extrem de intime la care trebui să răspunzi.

În realitate, sunt lucruri mai groaznice decât mersul la ginecolog. Acești medici sunt profesioniști. Mersul la doctor nu trebuie evitat pentru că prevenția este cel mai bun tratament. Dacă ai cel puțin unul dintre semnele enumerate mai jos, mergi de urgență la medic.

Ai dureri în timpul actului sexual
Durerile apărute din senin în timpul actului sexual pot fi semne că ai anumite probleme în zona intimă. Pot fi infecții, iritații sau lucruri mult mai grave.

Ai menstruații anormale
Normal este un termen extrem de subiectiv. Fii atentă la semnele pe care ți le trimite corpul tău. Dacă ai menstruație abundentă sau dacă durează mai mult ca de obicei mergi la doctor.

Ai sângerări intermenstruale
Spotting-ul sau sângerările intermenstruale pot fi semne de răni pe colul uterin, cancer sau pierderea unei sarcini.

Nu ai avut menstruație luna aceasta
Chiar dacă folosești metode contraceptive, niciuna dintre ele nu este eficientă 100% așa că există riscul unei sarcini. Dacă nu ai o viață sexuală activă, lipsa menstruației poate indica probleme hormonale care necesită atenția unui doctor.

Ai mirosuri neplăcute în zona intimă
Zona intimă are un miros specific, dar orice schimbare a mirosului trebuie să te ducă direct la doctor. Te poți confrunta cu o infecție.

Ai scurgeri anormale
Scurgerile normale nu trebuie să aibă miros și nici culoare. Orice schimbare de consistență, culoare sau miros poate fi semn de infecție cu ciuperci sau bacterii.

Ai dureri când urinezi
O urinare dificilă și dureroasă poate indica de infecție urinară sau o boală cu transmitere sexuală.

Ai observat un nodul la sân
În fiecare lună palpează-ți sânii și fă-ți o programare la doctor dacă observi vreo schimbare la nivelul sânilor tăi.

Ai motive să crezi că ai luat o BTS
Dacă ai suspiciuni legate de partenerul sau partnerii tăi legate de bolile cu transmitere sexuală, mergi de urgență la doctor.

Please follow and like us: