Durerea in spatele ochilor – Ce inseamna

Ce inseamna durerea in spatele ochilor?

Va dor ochii? Diferitele dureri sau durerea de cap, resimtite in spatele ochilor pot fi o problema comuna. Insa diagnosticul nu este intotdeauna usor. Durerea din spatele ochilor poate fi resimtita ca o durere surda sau o durere intensa, ascutita. Unii oameni se plang de durere exloziva in spatele ochilor sau o descriu ca si cum ochiul ar fi intepat de ceva foarte rece.

ce inseamna durerea in spatele ochilor

Aceste dureri pot fi insotite de:

  • roseata
  • lacrimare
  • sensibilitate la lumina
  • slabiciune
  • vedere dubla
  • febra
  • durere la miscarea ochilor

Daca simtiti durere in spatele ochilor puteti crede ca o tumoare sau ceva asemanator se dezvolta in spatele ochilor. Cu toate a ar putea fi o cauza, acest lucru nu este des intalnit.

Iata care ar putea fi cauzele acestor dureri:

Probleme de vedere- Cu toate ca pare logic, cateodata nu asociem cauza durerii de ochi cu probleme de vedere ca miopia, hipermetropia, astigmatismul sau prezbiopia. Cauza durerii provine mai mult de la ochi si de la creier, care incearca sa compenseze tulburarea, mai mult decat problema in sine. Privitul crucis si focalizarea intensa pot cauza dureri inauntrul si in spatele ochilor.

Sinuzita- Afectiunile sinusurilor sau infectiile pot cauza dureri faciale focalizate in jurul ochilor. Deoarece exista cavitati sinusale in preajma orbitei osoase ce gazduieste ochiul, durerea se poate dezvolta in si in preajma ochilor.

Sclerita- Sclera este invelisul exterior al ochilor, iar sclerita este o inflamatie care se dezvolta in interiorul sclerei. Sclerita produce durere in spatele ochilor, sau la miscarea acestora si poate fi insotita de roseata si sensibilitate la lumina. Aceasta se poate dezvolta fara o cauza anume, dar de obicei este o manifestare a unei probleme interioare sistemice, cum ar fi: artrita reumatoida, lupus, scleroderma, etc.

Please follow and like us: