Intrebari frecvente despre Epilarea definitiva

Epilarea definitiva este cu adevărat definitiva?

epilarea definitiva

Da, este definitiva atunci când epilarea se face cu aparate performante şi de către personal specializat. Deşi există afirmaţii care sugerează că epilarea definitiva ar dura numai câţiva ani, trebuie ştiut că în urma epilării definitive corect efectuată, cu ajutorul unui echipament şi a unei tehnologii performante, foliculul pilos(rădăcina) este complet distrus,neavând capacitatea de a se regenera în timp.

Câte şedinţe sunt necesare şi cât de des?

Variabil în funcţie de zona tratata. Pot fi necesare de la minim 6 şedinţe până la minim 12 şedinţe.Tot în functie de zonă intervalele dintre şedinţe pot varia de la 4 până la 12 săptămâni. Spre exemplu, zona bărbiei necesită minim 12 şedinţe la intervale de 4 săptămâni, în timp ce picioarele au nevoie de minim 6 şedinţe la intervale de 12 săptămâni.

Ce condiţii trebuie respectate?

  1. Firele de păr de pe zona ce urmează a fi tratată nu trebuie smulse cu cel puţin trei săptămâni înainte de tratament. Pot fi însă îndepărtate de la suprafaţa pielii prin radere sau cu ajutorul cremei depilatoare.
  2. Zona pe care se va face tratamentul nu trebuie expusă la soare cu cel puţin 8 săptămâni înainte, la solar cu 4 săptămâni înainte, iar cremele autobronzante nu trebuie aplicate cu 2 săptămâni înainte.

Poate fi epilat definitiv părul alb sau blond?

Deoarece sistemele LASER şiIPL au nevoie de pigmentul închis(melanina) din firul de păr pentru a absorbi şi conduce căldura pânăla rădăcina acestuia, firele de părcare nu conţin pigment (albe şi blond foarte deschis) nu pot fitratate.

Cum ne putem da seama că tratamentul funcţionează?

În timpul efectuării şedinţei trebuie să simţiti o fină senzaţie de înţepătură şi arsură , iar pe zona tratata vor apărea în timp foarte scurt uşoare eriteme şi edeme perifoliculare (mici zone roşii şi umflate în jurul firelor de păr). De asemenea, în urma unui tratament eficient , firele de pe zona tratată vor cădea singure la un interval de aproximativ 10-14zile (în funcţie de zona corpului)de la efectuarea şedinţei.

Cât timp durează o şedinţă de epilare definitivă?

Şedinţele pot dura de la câtev aminute până la o oră şi jumătate în funcţie de zona ce va fi tratată. De exemplu, o şedinţă pentru bărbie durează 5 minute, pentru axilă 10 minute iar pentru bikini un sfert de oră. Durata scurtă aşedinţei şi faptul că nu rămâne nici un semn pe pielea tratată vă permite efectuarea acestui tratament chiar şi în pauza de prânz,pentru ca apoi să vă puteţi relua activitatea obişnuită.

Care sunt beneficiile epilării defintive?

Un prim beneficiu este faptul că scăpaţi de stresul cauzat depărul nedorit şi timpul pierdut periodic cu metodele clasice şi nepermanente de epilare. Un alt mare beneficiu este reprezentat de eliminarea foliculitei şi a firelor crescute în piele. De asemenea, aspectul pielii de pe zona tratată se îmbunătăţeşte radical, devenind foarte fină şi catifelată.

Contează unde merg să îmi fac tratamentul de epilare definitivă?

Este bine să ştiţi că nu orice tip de sistem ce utilizează lumina intensă pulsata sau LASER poate duce la obţinerea rezultatelor dorite. Pentru a putea beneficia de o epilare cu adevărat definitivă este necesar să apelaţi la serviciile unei clinici specializate, cu aparatură performantă şi terapeuţi cu experienţă.

Please follow and like us: